AMORE-AMORE ΓΕΥΣΗ ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΚΑΝΩ? ΤΟΥΡΤΑ ΣΕΡΑΝΟ

Βασικές Έννοιες



ΤΟΥΡΤΑ ΣΕΡΑΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

ΤΟΥΡΤΑ ΣΕΡΑΝΟ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

100 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
250 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
180 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
170 γρ. ιταλική μαρέγκα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
4 ασπράδια αυγού
175 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό


ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º-170oC για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί στους 50οC και ανακατεύουμε με την ιταλική μαρέγκα* (να είναι χλιαρή) και τα 50 γρ. κρέμα γάλακτος Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
Κόβουμε τη βάση σε 3 οριζόντιες φέτες. Τοποθετούμε τη μία σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ., τη βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με ένα μέρος της κρέμας, συνεχίζουμε με μία ακόμη φέτα, την οποία βρέχουμε επίσης με το σιρόπι, καλύπτουμε με κρέμα και τελειώνουμε με την τρίτη φέτα από τη βάση. Βρέχουμε με το σιρόπι και γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα με τη βοήθεια ενός κορνέ. Το γλυκό αυτό το σερβίρουμε αφού το αφήσουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου.



*ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει στους 124-125οC. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και αδειάζουμε μέσα σ' αυτά το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.



ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21929&subid=2&pubepisid=23068772#toppage