AMORE-AMORE ΓΕΥΣΗ ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΚΑΝΩ? ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ΝΕΡΑΝΤΖΙ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, Ή ΛΕΜΟΝΙ)

Βασικές Έννοιες



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ΝΕΡΑΝΤΖΙ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, Ή ΛΕΜΟΝΙ) PDF Εκτύπωση E-mail

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Υλικά
 

Χρόνος προετοιμασίας: 24 ΩΡΕΣ

Χρόνος ψησίματος: 2 ΩΡΕΣ

 

  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Εκτέλεση

    Κόψτε τα πορτοκάλια και το λεμόνι αφού τα πλύνετε πολύ καλά, σε όγδοα και αφαιρέστε με το ψαλίδι τα σκληρά μέρη και τα κουκούτσια. Αυτά που αφαιρέσατε βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ και σκεπάστε με ένα μέρος του νερού. Ψιλοκόψτε τα κομμάτια των φρούτων με το μαχαίρι ή το ψαλίδι. Βάλτε τα σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο νερό και αφήστε τα να σταθούν 24 ώρες. Βάλτε την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά. Στραγγίξτε μέσα το νερό των κουκουτσιών και δέστε τα κουκούτσια σε ένα τουλπάνι. Βάλτε τα μέσα στην κατσαρόλα με τα πορτοκάλια. Σιγοβράστε τα φρούτα 40 λεπτά περίπου, ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε τη να διαλυθεί. Δυναμώστε τη φωτιά και βράστε τη μαρμελάδα 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, ώσπου να δέσει, ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει στον πάτο. Κατεβάστε από την φωτιά, αφαιρέστε τον αφρό και το σακουλάκι με τα κουκούτσια. Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα, για να διαμοιραστούν τα κομματάκια παντού. Βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα, όταν η μαρμελάδα κρυώσει εντελώς. Φυλάξτε τη στο ψυγείο. Διατηρείται για ένα χρόνο.





    http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=1